400 გ ყვავილოვანი კომბოსტო
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 სუფრის კოვზი მჭადის ფქვილი
½ ჩაის კოვზი სვანური მარილი
¼ ჩაის კოვზი კურკუმა
მწიკვი ხმელი წითელი წიწაკა
200 გ პეკანი (ნიგოზი)
500 გ წყალი
1 ჩ. კ. უცხო სუნელი
½ ჩ. კ. ყვითელი ყვავილი
½ ჩ. კ. ხმელი ქინძი
½ ჩ. კ. კურკუმა
½ ჩ. კ. სვანური მარილი
ვარდისფერი მარილი და წიწაკა გემოვნებით
1 ცალი დარიჩინის ჩხირი
3 ცალი მიხაკი
ყვავილოვანი კომბოსტოს გადასაბრაწად, გაახურეთ ღუმელი. ზეითუნის ზეთში შეურიეთ მჭადის ფქვილი და სუნელები და ყვავილოვან კომბოსტოს გადაუსვით. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 10 წუთი ან სანამ არ გადაიბრაწება.
საცივისთვის დააბლენდერეთ პეკანი (ან ნიგოზი) და წყალი. მიღებულ მასაში დაუმატეთ სუნელები და კიდევ დაატრიალეთ ბლენდერში. მიღებული მასა დადგით ცეცხლზე და დაუმატეთ დარიჩინი და მიხაკი. წამოადუღეთ და იდუღოს დაბალ ცეცხლზე 15 წუთი. დაამატეთ მარილი და წიწაკა. თუ გასქელდა, დაამატეთ წყალი. გადმოდგით ცეცხლიდან და ამოიღეთ დარიჩინი და მიხაკი.