200 გ გაწურული მაწონი
100 გ დაბალპროცენტიანი არაჟანი
40 გ შაშკვლავის ფოთლები
1 კბილი ნიორი
½ ლიმონის ცედრა
½ ლიმონის წვენი
¼ ჩ.კ. მსხვილი მარილი
შაშკვლავის ღეროს გააცალეთ ფოთლები, გამოიყენეთ მხოლოდ ფოთლები. ბლენდერში დაატრიალეთ ყველა ინგრედიენტი, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
პასტის სალათის მოსამზადებლად მოხარშეთ მოკლე სახეობის პასტა, გადაწურეთ, მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და გააგრილეთ, დაუმატეთ სხვადასხვა ბოსტნეული, მოასხით დრესინგი.
უგემრიელესი სოუსი შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც დრესინგი სალათებისთვის ან დიფი ფერადი ბოსტნეულისთვის.