ნაკლებად ცხარე წიწაკა – 5-6 ცალი
აფრიკული ცხარე წიწაკა – 2 ცალი
ნიორი – 3-4 კბილი
შაქარი – 70 გრ.
ძმარი – 2 სუფრის კოვზი
ცხარე წიწაკა დაჭერით სქელ ნაჭრებად, მოათავსეთ ჯამში წიწაკის თესლებთან ერთად, დაამატეთ ნიორი და წყალი ისე, რომ დაფაროს წიწაკის ნაჭრები. მიღებული მასა ადუღეთ დაახლოებით 45 წუთი, წყლის განახევრებამდე.
შეაგრილეთ და გადაიტანეთ ბლენდერში. კარგად დააბლენდერეთ, გადაიტანეთ საცერში და გაცრილი სოუსი კვლავ დააბრუნეთ ცეხლზე. დაამატეთ შაქარი, მარილი და ცოტაოდენი ძმარი, წამოადუღეთ და გაგრილებული სოუსი ჩაასხით ქილაში.