1 ჭიქა გაწურული მაწონი
1 კიტრი
1 კბილი ნიორი
1 ს.კ ზეითუნის ზეთი
1 ს.კ ლიმონის წვენი
2 ს.კ პიტნის ფოთლები
მარილი, პილპილი გემოვნებით
კიტრი გათალეთ, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, მოაყარეთ მწიკვი მარილი, დატოვეთ 2 წუთი, შემდეგ გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან ხელით ან ორმაგი დოლბანდით. პიტნის ფოთლები დაჭერით წვრილად.
გაწურული კიტრი შეურიეთ მაწონს და დანარჩენ ინგრედიენტებს. გასინჯეთ და დაამატეთ მარილი საჭიროებისამებრ. 30 წუთით შეინახეთ მაცივარში, რათა გემოები უფრო ინტენსიური გახდეს.