ფერადი ჩერი პომიდორი
კიტრი - 2 ცალი
ყაბაყი ან ფერადი ცუკინი - 2 ცალი
ტკბილი წიწაკა
ზეითუნის ზეთი
ხახვი წითელი - 2 ცალი
ბოსტნეული დავჭრათ, მოვასხათ ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი და მოვაყაროთ მარილი. გემოვნებით შეგვიძლია სხვადასხვა სანელებლების ან ცოტაოდენი სოუსის დამატებაც.
კარგად ავურიოთ და ხის ჩხირებზე წამოვაცვათ. ვაცხობთ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში, მაღალ ტემპერატურაზე (180-200 გრადუსზე).
ბოსტნეული შეგვიძლია მაღალ ცეცხლზე ტაფაზეც მოვწალოთ და ჩხირებზე შემდეგ წამოვაცვათ.