400-500გ ფერადი ჩერი პომიდორი
2სკ ზეითუნის ზეთი
1ჩკ ნიორი (წვრილად დაჭრილი)
1 ჩკ იტალიური სუნელები (ორეგანო, შაშკვლავი, როზმარინი, ბეგქონდარა)
½ ჩკ მარილი
¼ ჩკ პილპილი
ვეგანური ყველი
2სკ მწვანილი (ოხრახუში, შაშკვლავი)
ჩერი პომიდორს გამოცხობა კიდევ უფრო მეტ არომატს სძენს, რადგან კარამელიზაცია, მის გემოებს კიდევ უფრო ამძაფრებს. ეს გამომცხვარი ჩერი შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც გარნირი ან დაუმატოთ პასტას თუ გახუხულ პურს.
გაახურეთ ღუმელი. ზეითუნის ზეთში ჩაყარეთ ნიორი, სუნელები, მარილი და პილპილი, მოურიეთ და მოასხით შუაზე გაჭრილ ჩერი პომიდვრებს. ნიჟარაზე დააფინეთ საცხობი ქაღალდი და ერთ ფენად გაშალეთ ჩერი პომიდვრები. შუაში ჩაუდეთ ვეგანური ყველი და გამოაცხეთ 20-25 წუთი. სერვირებამდე მოაყარეთ ნედლი მწვანილი. მიირთვით გახუხულ პურზე ან გამოიყენეთ პასტის ან სალათის საკმაზად.