მოხარშული პასტა 300გ
სატაცური 200გ
პომიდორი ჩერი 100გ
1/2 ლიმონის წვენი და ცედრა
შაშკვლავი 3 ღერო
ზეითუნის ზეთი 50მლ
კაპერსი 100გ
მარილი
პილპილი
მოხარშეთ პასტა მარილწყალში, გადაუწურეთ წყალი, გადაიტანეთ მოზრდილ ჯამში და მოასხით ზეითუნის ზეთი.
სატაცურს მოაჭერით უხეში ღერო, გაჭერით სამ ნაწილად და შეაწითლეთ ტაფაზე ზეითუნის ზეთით 3-4 წუთი ან გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 10-12 წუთი.
პომიდორი და შაშკვლავი დაჭერით და ჩაყარეთ ჯამში, მოახეხეთ ცედრა და მოასხით ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ კაპერსი და სატაცური. კარგად აურიეთ და გემრიელად მიირთვით.
გრილი პასტის სალათა მისწრებაა ზაფხულის ცხელ დღეებში, ეს შეიძლება იყოს ნოყიერი ლანჩი ან გარნირი სადილის მთავარი კერძისთვის.