15-20ც ფერადი ჩერი პომიდორი
1ჩკ ქინძის თესლები, დანაყული
1სკ ზეითუნის ზეთი
1 მუჭი მუხუდო, წინასწარ მოხარშული
½ მუჭი ქეილი ან ისპანახი
½ ჩკ მარილი
¼ ჩკ პილპილი
¼ ჩკ ნივრის ფხვნილი
1 სკ ვეგანური კრემ-ყველი
1 მუჭი სალათის ფოთოლი
½ მუჭი კიტრი ან ნიახურის ღერო, ოთხკუთხედებად დაჭრილი
1სკ მწვანილი
ტაფაზე მოხალეთ ქინძის თესლი, დაასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და დაუმატეთ მთლიანი ჩერი პომიდვრები. 5 წუთში პომიდვრები შერბილდება და ოდნავ დაჭყლიტეთ პიურეს ჩასაზელით. დაუმატეთ მუხუდო, მწვანე ფოთლები, მარილი, პილპილი და ნივრის ფხვნილი.
სერვირებისთვის თეფშზე დაასხით ვეგანური კრემ-ყველი, ზევიდან დაადეთ სალათის ფოთლები, ტაფაზე მიღებული მასა, კიტრი ან ნიახურის ღერო. მორთეთ მწვანილით.