მუხუდო (კონსერვირებული) - 2 ქილა
ნიორი - 1 საშუალო ზომის კბილი
ზეითუნის ზეთი
ტაჰინი - 2 სუფრის კოვზი (სეზამის პასტა)
პაპრიკა
კიტრი - 1 ცალი
სტაფილო - 1 ცალი
ლიმონი -1 ცალი
კიტრი და სტაფილო დავჭრათ საშუალო ზომის ჩხირებად.
დანარჩენი ინგრედეინტები - მუხუდო, ტაჰინი, ლიმონის წვენი, ნიორი, ზეითუნის ზეთი, მარილი - მოვათავსოთ ბლენდერში, კარგად ავთქვიფოთ და გადმოვიღოთ ფიალაში.
მზა ჰუმუსს მივუწყოთ კიტრი და სტაფილო.