კიტრის „ნავები“

  • 45 წუთი
  • მარტივი
  • 2

კიტრის „ნავები“

  • 45 წუთი
  • მარტივი
  • 2

ინგრედიენტები

2 ცალი კიტრი

100 გ მუხუდო (მოხარშული)

100 გ ბრინჯი (მოხარშული)

1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

½ ჩ.კ. ქარის ფხვნილი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

ქინძი მოსარათვად

დრესინგი

2 ს.კ. ტაჰინი

1 ს.კ. ვაშლის ძმარი

1 ს.კ. აგავე ან ფინიკის სიროფი

½ ჩ.კ. ძირა

2 ს.კ. წყალი

მომზადების ინსტრუქცია

გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. 

მოხარშული მუხუდო მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, მოასხით ზეთი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ქარის ფხვნილი. გამოცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

სოუსისთვის ფიალაში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი. ნელ-ნელა დაუმატეთ წყალი სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე.

კერძის ასაწყობად, კიტრი გაჭერით ჯერ სიგრძეზე და შემდეგ შუაზე, რომ მიიღოთ 4 ნავის ფორმის ნაჭერი. კოვზით ამოცალეთ თესლები. კიტრის ნაჭრები შეაშრეთ ქაღალდით. თითო ნაჭერში ჩადეთ დაახლოებით 2 ჩ.კ. ბრინჯი და ხელით ჩაპრესეთ. მოაყარეთ გამომცხვარი, ხრაშუნა მუხუდო, მოასხით სოუსი და მორთეთ მწვანილებით.

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები