2 ცალი კიტრი
100 გ მუხუდო (მოხარშული)
100 გ ბრინჯი (მოხარშული)
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
½ ჩ.კ. ქარის ფხვნილი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ქინძი მოსარათვად
2 ს.კ. ტაჰინი
1 ს.კ. ვაშლის ძმარი
1 ს.კ. აგავე ან ფინიკის სიროფი
½ ჩ.კ. ძირა
2 ს.კ. წყალი
გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
მოხარშული მუხუდო მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, მოასხით ზეთი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ქარის ფხვნილი. გამოცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.
სოუსისთვის ფიალაში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი. ნელ-ნელა დაუმატეთ წყალი სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე.
კერძის ასაწყობად, კიტრი გაჭერით ჯერ სიგრძეზე და შემდეგ შუაზე, რომ მიიღოთ 4 ნავის ფორმის ნაჭერი. კოვზით ამოცალეთ თესლები. კიტრის ნაჭრები შეაშრეთ ქაღალდით. თითო ნაჭერში ჩადეთ დაახლოებით 2 ჩ.კ. ბრინჯი და ხელით ჩაპრესეთ. მოაყარეთ გამომცხვარი, ხრაშუნა მუხუდო, მოასხით სოუსი და მორთეთ მწვანილებით.