200 გ მაკარონი
2 ს.კ. ზეთი, დამატებით 20 გ პესტოსთვის
1 საშუალო ხახვი (წვრილად დაჭრილი)
3 კბილი ნიორი
1 ს.კ. პომიდვრის პასტა
300 გ ჩერი პომიდორი კონფეტო
100 მლ თეთრი მშრალი ღვინო
20 გ ახალი ბაზილიკის ფოთლები
100 გ მოცარელას პატარა ბურთები
ლაიმის ცედრა ან ცოტა წვენი
მარილი და პილპილი გემოვნები
ვხარშავთ პასტას მარილიან წყალში. ალდანტე ტიპის მზაობის შემდეგ, გადავწურავთ და ცალკე მოვათავსებთ.
პარალელურად ვშუშავთ ხახვს და ნიორს ზეთში. ვამატებთ პომიდვრის პასტას, დაჭრილ ჩერი პომიდორს, ღვინოს და ვშუშავთ სამი წუთი.
ვამატებთ მოხარშულ პასტას და მზა კერძს ვასერვირებთ მოცარელას ბურთებით და ბაზილიკის პესტოთი.
გემრიელად მიირთვით!