3 ც. ავოკადო
400 გ მოხარშული მუხუდოს მარცვლები
2 კბილი ნიორი
2 სკ ტაჰინი
3 სკ ზეითუნის ზეთი
1 ც. ლაიმის წვენი
2-3 ც. ყინულის კუბები
1 ჩკ ძირა
სერვირებისთვის:
ზეითუნის ზეთი
½ ჩკ ძირას და სეზამის დაფქული მიქსი
ბლენდერში ვათავსებთ ყველა ჩამოთვლილ ინგრედიენტს და ვაბლენდერებთ კრემისებრი მასის მიღებამდე. მზა ჰუმუსს მოვაყაროთ ძირას და სეზამის ნაზავი და მოვასხათ ზეითუნის ზეთი.
გემრიელად მიირთვით დაჭრილ ბოსტნეულთან ერთად.