სატაცურის ღვეზელი

  • 40 წუთი
  • საშუალო
  • 4

სატაცურის ღვეზელი

  • 40 წუთი
  • საშუალო
  • 4

ინგრედიენტები

400 გ სატაცური

400 გ ფენოვანი ცომი

100 გ თხის ყველი

მარილი, პილპილი.

2 ჩ.კ ზეითუნის ზეთი

2 ს.კ ტარხუნის ფოთლები

1 კვერცხის გული

1 ჩ.კ სეზამის მარცვლები

ფქვილი სამუშაოდ


 

მომზადების ინსტრუქცია

გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე.

სატაცურს მოაჭერით უხეში ბოლოები. შედარებით მსხვილი ღეროები შეგიძლიათ გათალოთ ბოსტნეულის სათლელით.

ფენოვანი ცომი გაყავით 4 კვადრატად და გააბრტყელეთ დაახლოებით 16-18 სანტიმეტრზე. დაიხმარეთ ფქვილი.

კვადრატის შუაგულში ჩადეთ თხლად დაჭრილი ყველი, მოათავსეთ 4-5 ცალი სატაცური. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ტარხუნის ფოთლები, მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და გადაკეცეთ ორი კუთხე.

კვერცხის გული გააზავეთ ცოტაოდენი წყლით, გადაუსვით ცომს და მოაყარეთ სეზამის მარცვლები.

აცხვეთ 20 – 30 წუთი ან ვიდრე ცომი ოქროსფერი არ გახდება. მიირთვით თბილი.


 

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები