400 გ სატაცური
300 გ მარწყვი
100 გ მოცარელას ბურთები ან კუბებად დაჭრილი ჭყინტი სულგუნი
20 გ შაშკვლავი
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
½ ლიმონი
მარილი, პილპილი გემოვნებით
ვიწყებთ სატაცურის მოწალვით - სამ ნაწილად დაჭრილ სატაცურს, ვათავსებთ მდუღარე წყალში, ვადუღებთ 3 წუთი და გადმოგვაქვს ცივი წყლით სავსე ჯამში. შევაშროთ ქაღალდზე.
მარწყვს ვასუფთავებთ ყუნწებისგან და ვჭრით 4 ნაწილად.
სერვირების თეფშზე დავალაგოთ სატაცური, მარწყვის ნაჭრები, შაშკვლავის ფოთლები და მოცარელა, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, შემდეგ მოვასხათ ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი.