მშრალი ინგრედიენტები:
50 გ დაფქული წიწიბურა
50 გ დაფქული ბრინჯი
50 გ დაფქული ფეტვი
30 გ ნუშის ფქვილი
20 გ ქოქოსის ფქვილი ან სახამებელი (ორივე კარგია ცომში სითხის ამოსაშრობად)
1 ჩ.კ. სოდა
1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
1 ჩ.კ. სუმახი (დაფქული კოწახური, ან რაიმე სხვა სანელებელი სურვილისამებრ)
½ ჩ.კ. მარილი
სველი ინგრედიენტები:
2 ს.კ. დაფქული სელი + 6 ს.კ. წყალი (გააჩერეთ 10 წთ. რომ შესქელდეს)
250 გ წყალი
50 გ ზეითუნის ზეთი
1 ც. ლიმონის ცედრა
1 ც გახეხილი ყაბაყი
1 ჭ. ოთხად გაჭრილი ჩერი პომიდორი
1 მუჭა დაჭრილი შაშკვლავი
მშრალი ინგრედიენტები აურიეთ ჯამში, დაუმატეთ სველი ინგრედიენტები და მოზილეთ ცომი.
შეურიეთ ჩერი პომიდორი და შაშკვლავი.
ცომი ჩადეთ სილიკონის ფორმებში და გამოაცხვეთ ღუმელში 180-200 გრადუსზე, 20-30 წუთით. შეგრილებულ მაფინს წაუსვით ქეშიუს კრემ-ყველი ან უბრალოდ გადაასხით ზეითუნის ზეთისა და ძმრის ნარევი, მორთეთ ჩერი პომიდვრებითა და შაშკვლავის ფოთლებით.