სტაფილოს ჯემი

  • 40 წუთი
  • მარტივი
  • 8

სტაფილოს ჯემი

  • 40 წუთი
  • მარტივი
  • 8

ინგრედიენტები

სტაფილო  - 7-8 ცალი

შაქარი - 150 გრ.

ვანილი -1 შეკვრა ან 7-8 წვეთი

ლიმონი - 2 ცალი  (ცედრა)

მუსკატი –  ½ ჩაის კოვზი

დარიჩინი – ½ ჩაის კოვზი

მომზადების ინსტრუქცია

ქვაბში მოათავსეთ საშუალო ზომებად დაჭრილი, გათლილი სტაფილო. დაასხით დაახლოებით 500 მლ. წყალი და დაამატეთ შაქარი. ადუღეთ მანამ, სანამ სტაფილო ბოლომდე არ მოიხარშება და სიროფი არ გასქელდება.

დაამატეთ დარიჩინი, ვანილი და მუსკატი. მიღებული მასა დააბლენდერეთ. მოახეხეთ ლიმონის ცედრა და მიიირთვით გახუხულ პურთან ან მაჭკატებთან ერთად.


 

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები