200 გ მაყვალი
50 გ შაქარი
½ ლიმონი
400 გ მაწონი
100 გ შაქარი
100 მლ წყალი
მაყვალი, 50 გ შაქარი და ლიმონის წვენი ქვაბით შემოდგით ქურაზე. ადუღეთ 5 წუთი. მასა დააბლენდერეთ და გაატარეთ საწურში, მაყვალს უხეში წიპწები აქვს.
100 გ შაქარი და 100 მლ წყალი წამოადუღეთ, ადუღეთ 5 წუთი, ისე რომ შაქარი სრულად გაიხსნას.
როდესაც შაქარის სიროფი გაგრილდება, ჩაასხით მაწონში და კარგად ათქვიფეთ.
ნაყინის ყალიბებში მონაცვლეობით გაანწილეთ მაწვნის და მაყვლის მასები. გაყინეთ 6-7 საათი.
ნაყინი ინახება 2 თვემდე.