ბისკვიტის დასანამი სითხე:
100 გ ჟოლო
300 მლ წყალი
40 გ შაქარი
½ ლიმონის წვენი
კრემი:
200 გ მასკარპონე
300 გ ნაღები (33%)
60 გ შაქრის პუდრი
1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი ან პასტა
სხვა მასალა:
20 გ კაკაო
24 ც. მზა სავოიარდის ორცხობილა
200 გ ჟოლო
შაშკვლავის ფოთლები სურვილისამებრ
დასანამი სითხე:
დავჭყლიტოთ ჟოლო და მოვათავსოთ ქვაბში. დავუმატოთ წყალი, 40 გ შაქარი და ½ ლიმონის წვენი. შემოვდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 3 წუთი. გავაგრილოთ და გადავწუროთ. დაგვჭირდება მხოლოდ სითხე.
კრემი:
ცივი ნაღები ავთქვიფოთ ფაფუკი მასის მიღებამდე, დავუმატოთ შაქრის პუდრი, მასკარპონე და ვანილი. კარგად ავურიოთ, მნიშვნელოვანია რომ მასა ზედმეტად არ გაგვისქელდეს. კრემი გადავიტანოთ საკონდისტრო ტომარაში და გადავიდეთ აწყობაზე.
გაგრილებულ სითხეში 3-4 წამით ამოვავლოთ ორცხობილები, დავალაგოთ თეფზე და მოვასხათ კრემი. კვლავ გავიმეოროთ ეს მოქმედება. თითო ულუფაში გათვალისწინებულია 6 ორცხობილა. ბოლოს მოვაყაროთ კაკაო და მოვრთოთ ცოცხალი კენკრით და შაშკვლავით.