200გ ჟოლო
200გ მაყვალი
200გ მოცვი
1 ს.კ. ყავისფერი შაქარი
120გ კარაქი
100გ ყავისფერი შაქარი
140გ ფქვილი
70გ წვრილი შვრია
მწიკვი მარილი
½ ჩ.კ. დარიჩინი
შაქარი, ფქვილი, შვრია, მარილი და დარიჩინი მოათავსეთ ჯამში, დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი ცივი კარაქი (ვეგანური/სამარხვო ვერსიისთვის მარგარინი) და ხელით გააფხვიერეთ, უნდა მიიღოთ ფქვილისებრი მასა. კენკრა მოათავსეთ კერამიკულ ან შუშის საცხობ ყალიბში, მოაყარეთ 1 კოვზი ყავისფერი შაქარი. თანაბრად გადაანაწილეთ მომზადებული ცომი და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთი ან ვიდრე ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება. მიირთვით თბილი, ვანილის ნაყინით.