ჯანჯაფილის ლიმონათი

  • 20 წუთი
  • მარტივი
  • 4

ჯანჯაფილის ლიმონათი

  • 20 წუთი
  • მარტივი
  • 4

ინგრედიენტები

70 გრ ჯანჯაფილი

3 – 4 როზმარინის ღერო

2 – 3 ლიმონი

3 სკ თაფლი

1 ლიტრი წყალი


 

მომზადების ინსტრუქცია

ჯანჯაფილი გავთალოთ, დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და მოვათავსოთ პატარა ქვაბში 1 ლიმონის კანთან, როზმარინის ღეროსთან და 200 გრამ წყალთან ერთად. შემოვდგათ ცეცხლზე, მივიყვანოთ ადუღებამდე და გამოვრთოთ. გასაგრილებლად ქვაბშივე დავტოვოთ. 10-15 წუთის შემდეგ გადავწუროთ, არომატულ სითხეს დავუმატოთ თაფლი, მინიმუმ 3 სუფრის კოვზი ან თქვენი გემოვნებით. სითხე სანამ თბილია, თაფლი მარტივად გაიხსნება.

გავწუროთ ლიმონი, შევურიოთ ჯანჯაფილის არომატიან ნაყენს, დავასხათ დარჩენილი 800 მლ. ცივი წყალი და კარგად ავურიოთ, სურვილისამებრ დავუმატოთ ყინულის კუბები.


 

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები