150 გ წყალი
10 გ შვრია
½ ც. ავოკადო
½ ც. ვაშლი
½ ც. კიტრი
1 სმ ჯინჯერი
½ ლიმონის ცედრა და წვენი
ყველაფერი ინგრედიენტი ერთად ათქვიფეთ ბლენდერში და მიირთვით. თუ ძალიან ცივი გსურთ, გამოიყენეთ ნაკლები წყალი და დაუმატეთ ყინულის კუბები. ასევე, უფრო ტკბილი ვარიანტისთვის შეგიძლიათ დაუმატოთ 2 ცალი დალბობილი, კურკაგამოცლილი ფინიკი.
წვენისგან განსხავებით, სმუზი შეიცავს უჯრედისს, რაც ძალზედ სასარგებლოა ჩვენი მიკრობიომისთვის, რადგან ჩვენი მეგობარი ბაქტერიები სწორედ უჯრედისით იკვებებიან.