კიტრის მურაბა ლაიმით და პიტნით
-
10 წუთი წუთი
-
საშუალო
-
კიტრის მურაბა ლაიმით და პიტნით
-
10 წუთი
-
საშუალო
ინგრედიენტები
1,5 კგ. კიტრი
3 ც. ლიმონი (წვენი და ცედრა)
1 კგ. შაქარი
30-40 ფოთოლი ნედლი პიტნა
მომზადების ინსტრუქცია
კიტრი გავრეცხოთ, გავთალოთ და დავჭრათ თხელ ნახევარწრეებად ან პატარა კუბებად. მოვათავსოთ თასში, მოვაყაროთ 100 გ შაქარი და გავაჩეროთ 30 წთ. (გამოყოფს წვენს).
კიტრი გადავიტანოთ ქვაბში და დავამატოთ: 900 გ შაქარი, ლიმონის წვენი (150 მლ.), ლიმონის ცედრა, დაჭრილი პიტნა. ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე 35-40 წთ., შესქელებამდე.
მზა მურაბა გადავიტანოთ სტერილიზებულ ქილებში ცხლად.
დავასერვიროთ პურის ნაჭერზე, ნაღების ყველით ან იოგურტით.
გემრიელად მიირთვით!