კიტრის მურაბა ლაიმით და პიტნით

  • 10 წუთი წუთი
  • საშუალო

კიტრის მურაბა ლაიმით და პიტნით

  • 10 წუთი
  • საშუალო

ინგრედიენტები

1,5 კგ. კიტრი
3 ც. ლიმონი (წვენი და ცედრა)
1 კგ. შაქარი
30-40 ფოთოლი ნედლი პიტნა

მომზადების ინსტრუქცია

კიტრი გავრეცხოთ, გავთალოთ და დავჭრათ თხელ ნახევარწრეებად ან პატარა კუბებად. მოვათავსოთ თასში, მოვაყაროთ 100 გ შაქარი და გავაჩეროთ 30 წთ. (გამოყოფს წვენს).
კიტრი გადავიტანოთ ქვაბში და დავამატოთ: 900 გ შაქარი, ლიმონის წვენი (150 მლ.), ლიმონის ცედრა, დაჭრილი პიტნა. ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე 35-40 წთ., შესქელებამდე.
მზა მურაბა გადავიტანოთ სტერილიზებულ ქილებში ცხლად.
დავასერვიროთ პურის ნაჭერზე, ნაღების ყველით ან იოგურტით.
გემრიელად მიირთვით!

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები